מהרגע שאנחנו נכנסים למיטה, מתחילים לישון ומגיעים למצב שאנחנו כמעט מתעוררים בבוקר – הגוף שלנו עובר מספר מעגלי שינה, כשכל שלב בשינה שלנו נחשב לשלב קריטי. בעיות שינה אצל ילדים יכולים לגרום לשיבוש מאוד קשה במעגלי השינה החיוניים לגוף שלנו ומה שהכי חשוב הוא, שהתינוקות הקטנים יעברו את כלל מעגלי השינה השונים בלילה אחרת, הדבר יכול לפגוע בהם קשות הן במערכות הקוגנטיביות של התינוק והן בפן הפיזי.
כפי שכל הורה חדש יודע, לגרום לתינוק לישון יכול להיות משימה לא פשוטה. אבל הבנת מחזור השינה אצל תינוקות יכולה להקל מעט על התהליך. במאמר זה, נחקור את מחזור השינה אצל תינוקות, כיצד הוא שונה ממבוגרים, וכמה טיפים שיעזרו לקטן שלכם לקבל את השינה הדרושה לו.
לתינוקות יש מחזור שינה שונה ממבוגרים. בעוד שלמבוגרים יש מחזור שנמשך כ-90 דקות וכולל גם תנועת עיניים מהירה (REM) ואילו, שלתינוקות יש מחזור קצר בהרבה שנמשך כ-50 דקות בלבד. במהלך תקופה זו, התינוקות עוברים שינה קלה ועמוקה כאחד, אך הם מבלים יותר זמן בשינה קלה מאשר מבוגרים.
תינוקות גם מבלים יותר זמן בשינת REM מאשר מבוגרים. זהו שלב השינה שבו חלומות מתרחשים, והוא חשוב להתפתחות המוח. למעשה, תינוקות מבלים כ-50% מזמן השינה שלהם בשנת REM, בעוד שמבוגרים מבלים רק כ-20%.
ככל שתינוקות גדלים, מחזור השינה שלהם יהפוך בהדרגה ליותר דומה לזה של מבוגרים. כשהם פעוטים, מחזור השינה שלהם צריך להיות קרוב יותר ל-90 דקות.
בעיות שינה אצל ילדים הן תופעה נדירה אך באמצעות הטיפים הבאים ניתן לעזור לתינוק להירדם בקלות.
אין ספק שפעולת הרדמת תינוק זאת פעולה לא קלה בכלל בעיקר כשהתינוק מתקשה להירדם ונזקק לתשומת לב רבה. יועצת שינה לילדים תוכלו לעזור לכם לפתור את הבעיה הזו ולמנוע בעיות שינה אצל ילדים בכל הגילאים.
אני מזמינה אותך לשיחת ייעוץ ואבחון ומשם כבר, אנחנו נבנה ביחד את התהליך המקצועי שיעזור לתינוק הקטן והחמוד להירדם.