אחת מהחששות הרבות של ההורים, בכל אשר קשור לתינוקות קטנים, זה נושא השינה של התינוק. בעוד, שלכל התינוקות יש דפוס שינה שונה האחד מהשני, התפתחות השינה אצל כל התינוקות ביחד לעומת זאת, תהיה דומה. והיא דורשת פיתוח מלא מההורים וטיפול בגורמים השונים שיכולים להשפיע על שינה לא תקינה אצל התינוקות.
במאמר הנוכחי אספנו עבורכם את כל המידע אודות השינה של התינוק וכיצד היא עוברת שינויים עם הגיל.
במהלך החודשים הראשונים לחייו, התינוק ישן במשך רוב היום והלילה, ובדרך כלל יתעורר כל כמה שעות כדי לאכול. יילודים ישנים בממוצע 16 עד 17 שעות ביום, אך חשוב לציין שהם לא ישנים מתיחות ארוכות בכל פעם. במקום זאת, הם נוטים לישון בהתפרצויות קצרות של שעתיים עד ארבע שעות, מתעוררים כדי לאכול ואז נרדמים בחזרה.
בשלב זה, חשוב לבסס שגרת שינה עקבית כדי לעזור לתינוקכם ללמוד את ההבדל בין יום ללילה. אתם יכולים לעשות זאת על ידי שמירה על החדר חשוך ושקט בלילה, ובהיר ורועש במהלך היום. אתם גם יכולים לנסות לבסס שגרת שינה הכוללת אמבטיה, ספר ושיר ערש כדי לעזור לתינוק להירגע ולהתכונן לשינה.
ככל שהתינוק גדל, הוא יתחיל לישון מתיחות ארוכות יותר בלילה, בדרך כלל בין שש לשמונה שעות. הם גם יתחילו לקחת תנומות קצרות יותר במהלך היום, בדרך כלל בין שעתיים לשלוש. בשלב זה, אתם יכולים להתחיל לבנות לוח שינה מובנה יותר, עם זמני תנומה קבועים במהלך היום ושגרת שינה עקבית בלילה.
חשוב לציין שחלק מהתינוקות עלולים לחוות נסיגה בשינה בשלב זה, שבו הם עשויים להתחיל להתעורר בתדירות גבוהה יותר בלילה. זה נורמלי ונגרם לרוב מאבני דרך התפתחותיות כמו בקיעת שיניים או למידה להתהפך. אם זה קורה, נסו לדבוק בשגרת השינה שלכם ותהיו סבלניים. הרגרסיה תעבור בדרך כלל תוך מספר שבועות.
עד שישה חודשים, רוב התינוקות ישנים רוב הלילה, עם ממוצע של 10 עד 12 שעות שינה בלילה. הם גם ייקחו שתיים עד שלוש תנומות במהלך היום, שבדרך כלל נמשכות בין 30 דקות לשעתיים. בשלב זה, אתם יכולים להתחיל להעביר את התינוק ללוח זמני שינה מובנים יותר, עם זמני תנומה קבועים במהלך היום ושגרת שינה עקבית בלילה.
חשוב גם לציין שחלק מהתינוקות עלולים להתחיל לחוות חרדת פרידה בשלב זה, מה שעלול להקשות עליהם להירדם או להישאר לישון. כדי לעזור להקל על החרדה הזו, נסו לבסס שגרת שינה עקבית הכוללת הרגעת התינוק ונסו עד כמה שניתן להעניק לו את מלוא הבטחון ותשומת לב הדרוש.
כשהתינוק שלך הופך לפעוט, הוא יתחיל לעבור משתי תנומות ביום לתנומה אחת ביום. הם גם ישנו בממוצע 11 עד 14 שעות ביום, כולל הנמנום שלהם. בשלב זה, חשוב לבסס שגרת שינה עקבית הכוללת תקופת רגיעה לפני השינה, כמו קריאת ספר או האזנה למוזיקה מרגיעה.
כמו כן, חשוב לציין שחלק מהפעוטות עלולים להתחיל לחוות סיוטים או ביעותי לילה בשלב זה. הפרעות שינה אצל תינוקות הן דבר מקובל ואם זה קורה, נסו לנחם את ילדכם ולהרגיע אותו. אתם גם יכולים לנסות לבסס שגרת שינה עקבית כדי לעזור להם להרגיש בטוחים ורגועים יותר לפני השינה.
לסיכום, הבנת התפתחות השינה של תינוקך היא המפתח לביסוס שגרת שינה בריאה. על ידי ביצוע ההנחיות לעיל, תוכלו לעזור לתינוק ליצור הרגלי שינה טובים שיחזיקו מעמד לכל החיים. זכרו להיות סבלניים ועקביים, ואל תהססו לפנות לייעוץ מרופא ילדים או מומחה שינה אם יש לכם חששות לגבי בריאות הילד.
אנחנו בחלום מתוק נספק עבורכם יועצת שינה מוסמכת שתוכל לסייע לכם להתמודד עם אתגרי השינה של תינוקכם. לא פשוט להתמודד עם תינוק קטן שמתקשה לישון, כי הרי שהוא אינו יכול להסביר מה עובר עליו, ולכן, אנחנו בחלום מתוק נעניק לכם את כל הכלים הייחודיים שיעזרו לכם לפתור את בעיות השינה אצל הקטנים.
למידע נוסף, השאירו את הפרטים שלכם באתר ואנחנו נשמח ליצור איתכם קשר