חלום מתוק

5 טיפים שיעזרו לתינוק שלכם להירדם לבד

איך לעזור לתינוק שלכם להירדם לבד?

לגרום לתינוק לישון בעצמו יכול להיות מאתגר עבור הורים רבים. עם זאת, עם קצת סבלנות וכמה טיפים וטריקים, זה לגמרי אפשרי! כל אחד יכול לעזור לתינוק שלו להירדם ואפילו לישון לילה שלם, מה שיעזור לא רק לתינוק אלא גם לכם (הורים עייפים שכבר מתים מזמן לישון בלילה מבלי להתעורר).

תינוק מתעורר בבכי היסטרי

5 שלבים ללמידת תינוק לקראת ההירדמות

במיוחד עבורכם ריכזנו את כל השלבים החשובים שיש לבצע כדי שהתינוק שלכם יוכל לישון במהרה וברוגע מבלי להתעורר כל מספר שעות. תינוק בוכה בלילות לרוב מסיבות מוצדקות. כי התנוחה אינה מתאימה לו, כי הוא צריך שיחליפו לו את החיתול או מסיבות רבות ונוספות והטכניקה הבאה תעזור לכם להתמודד עם זה:

  1. פיתחו שגרת שינה עקבית: קביעת שגרת שינה עקבית יכולה לעזור לאותת לתינוקכם שהגיע הזמן להירגע ולהתכונן לשינה. זה יכול לכלול פעילויות כמו אמבטיה חמה, קריאת ספר או שירת שיר ערש, כל פעילות קבועה לפני השינה תסייע לתינוקכם להבין כי הוא נמצא לפני תהליך ההרדמות וזה בדיוק מה שיעזור לתינוקכם להירדם ולהבין כי הגיע הזמן לישון.
  2. צרו סביבת שינה נוחה: סביבת שינה נוחה ושקטה חיונית כדי לעזור לתינוק להירדם בעצמו. ודאו שהחדר חשוך, קריר ונקי מהסחות דעת וששום דבר בחדר אינו מפריע לתינוק להירדם. במקרים מסוימים אף מומלץ להשאיר מנורה קטנה דלוקה בצד החדר כדי שהתינוק לא יפחד מהחושך ויקבל את סביבתו באופן טבעי.
  3. הניחו את תינוקכם מנומנם אך ער: כאשר הגיע הזמן שהתינוק שלכם ילך לישון, הניחו אותו בעריסה כשהוא מנומנם אך עדיין ער. זה יכול לעזור לתינוק ללמוד להרגיע את עצמו ולהירדם בעצמו.
  4. הגדילו בהדרגה את הזמן שהתינוק שלכם מבלה ער בעריסה: אם התינוק רגיל להירדם בזרועותיך או בזמן ההנקה, זה יכול להיות מאתגר להעביר אותו לישון בעצמו. התחילו בהכנסת התינוק לעריסה לכמה דקות בכל פעם בזמן שהוא ער, הגדילו בהדרגה את משך הזמן שהתינוק מבלה בעריסה עד שהוא מוכן להירדם בעצמו.
  5. השתמשו בטכניקה מרגיעה: אם תינוקכם מתקשה להירדם בעצמו, שקלו להשתמש בטכניקה מרגיעה כמו טפיחה על הגב או שירת שיר ערש. עם זאת, חשוב להפחית בהדרגה את משך הזמן שאתם עושים שימוש בטכניקות אלו עד שהתינוק מסוגל להירדם בעצמו.
מהו מעגל שינה ואיך זה משפיע על תינוקות?

אילנית זכרין – יועצת שינה לתינוקות

בסופו של דבר, זכרו שכל תינוק הוא שונה, וייתכן שיידרש קצת ניסוי ובדיקה כדי למצוא את מה שמתאים ביותר עבור התינוק הקטן. היו סבלניים ועקביים עם הגישה שלכם, ואל תהססו לבקש עצה מיועצת שינה לתינוקות שיכולה לעזור לכם בטיפים חשובים על תינוק שמתקשה לישון בלילות או שמתעורר בצרחות וצעקות.

דילוג לתוכן